Vrije Kinderopvang Emmen biedt BSO aan op maandagmiddag, dinsdagmiddag en donderdagmiddag van 14.30 tot 17.30 uur, en op woensdagmiddag van 12.30-17.30, voor de leerlingen van Vrijeschool de Stroeten. Heeft u opvang nodig op andere dagen of tijden dan hier vermeld? Laat het ons dan weten via de opmerkingen op het inschrijfformulier of per mail, dan kijken wij wat er mogelijk is.

Op de BSO kunnen de kinderen in de vertrouwde omgeving van hun eigen school de middag doorbrengen. Buitenspel en buitenactiviteiten staan centraal. Er is materiaal aanwezig voor verschillende vormen van buitenspel: zandbakspeelgoed, fietsen, lappen en ander materiaal om hutten te bouwen en gereedschap voor oudere kinderen om dingen te maken van hout of steen. Ook zijn er ruime mogelijkheden zijn voor creatieve activiteiten:  tekenen, schilderen, boetseren en knutselen, bij mooi weer kan dit ook buiten.

Naast het vrije spel is er ook de mogelijkheid om deel te nemen aan activiteiten zoals koken, bakken, werken in een eigen tuintje, muziek maken of toneelspelen. De pedagogisch medewerker zal met de kinderen bespreken wat de mogelijkheden zijn. Kinderen kunnen ook zelf een idee voor zulke activiteiten aandragen.

De kinderen krijgen een kopje thee en een lichte versnapering (fruit, rijstwafel o.i.d.) waarbij ze rustig aan tafel zitten en eventueel hun verhalen over de schooldag kwijt kunnen. Daarna mogen de kinderen zelf kiezen wat ze gaan doen. Sommige kinderen willen zich misschien terugtrekken na de lange schooldag, anderen willen juist samen spelen.